svelgbar ballong

Hva er en svelgbar ballong?

Innholdsfortegnelse

Har du noen gang hørt om en svelgbar ballong? Det kan høres fascinerende ut, men likevel umulig å oppnå, men det blir mer ekte hver dag. En svelgbar ballong er en enhet som kan inntas som en pille eller kapsel og deretter blåses opp mens den er inne i kroppen. Denne teknologien har utrolig potensial for medisinske applikasjoner på grunn av sin minimalt invasive teknikk og bredt spekter av terapeutiske bruksområder, inkludert diagnose, legemiddellevering og terapibehandlinger. Dette blogginnlegget vil utforske hvordan disse fantastiske små ballongene blir lagd, og hvordan de blir brukt i medisinsk forskning i dag.

Hva er en svelgbar ballong?

Hva er en svelgbar ballong

En svelgbar gastrisk ballong er en praktisk og ikke-invasiv løsning for fedme som kan brukes med et medisinsk overvåket kosthold. Dette verktøyet hjelper deg med å oppnå de gunstige helsemessige og estetiske fordelene forbundet med vekttap uten kirurgi eller legemidler.

Ved å bruke en svelgbar gastrisk ballong, kan du nå oppnå de fysiske og psykiske helsemessige fordelene ved vekttap uten å gjennomgå kirurgi eller ta farmasøytiske medisiner. Dette ikke-invasive verktøyet, kombinert med et faglig overvåket kosthold, hjelper deg med å oppnå de ønskede resultatene raskt og trygt.

Fordelene med en svelgbar gastrisk «Pill»-ballong

Hvis gastrisk ballongoperasjon er vellykket, kan dine ønskede langsiktige vekttapsmål oppnås – forutsatt at du holder deg forpliktet til en sunnere livsstil. Vårt svelgbare gastrisk ballongprogram tilbyr støtte med dette arbeidet gjennom:

  • Løpende støtte fra kostholdseksperten din i løpet av programmet.
  • Til å begynne med, vil du motta en «smart»-vekt og mobilapp som holder deg koblet til kostholdseksperten din, slik at de kan følge opp fremgangen din.
  • Pleieteamets SMS-meldinger gir øyeblikkelig råd og veiledning som holder deg motivert og fremover.

Ikke bare kan langsiktig vekttap resultere i forbedret fysisk og mental helse, men det bidrar også til å lindre eventuelle fedme-relaterte problemer, for eksempel:

  • Diabetes
  • Høyt blodtrykk (hypertensjon)
  • Søvnapné
  • Mobilitet
  • Selvtillit og selvfølelse

Allure av den oppløselige gastriske ballongen er ubestridelig, da den ikke krever kirurgi og kan administreres i en enkel poliklinisk avtale. Dette gir minimal forstyrrelse i dagliglivet, gir folk et enkelt alternativ for vekttapsløsninger.

Les mer: Ordera Ballong

Hvordan det fungerer

1. Ellipse svelgbar ballong består av en kapsel som svelges sammen med en tynn ledning. Du legger deretter 550 ml vann i kapselen, som blåses opp som en ballong. Ledningen er fjernet, og ballongen er igjen i magen. Etter tre måneder oppløses ballongen, og kommer ut på egen hånd. Så lenge ballongen er i magen, får den en til å føle seg mett raskere og man kan ikke konsumere så store måltider som før. I internasjonale studier har dette resultert i et vekttap på ca. 10 % etter tre måneder.

2. Prosedyren er fullført på mindre enn 60 minutter og inkluderer en samtale med en ernæringsfysiolog. Du kan reise igjen samme dag. Det kan være litt kvalme den første uken, og du vil motta resept på medisiner mot kvalme. Du vil bli fulgt opp med kontroller med en ernæringsfysiolog i seks måneder, som er varigheten av programmet.

Hvor mye vekt kan jeg gå ned med den svelgbare gastriske ballongen?

Den svelgbare gastriske ballongen er en ikke-kirurgisk og minimalt invasiv prosedyre som hjelper til med å oppnå vekttap ved å ta plass i magen og redusere sult. Det har vist seg å være effektivt for kortsiktig vekttap hos personer med BMI (kroppsmasseindeks) mellom 27 og 40. Studier har vist at pasienter vanligvis mister rundt 15 %–20 % av sin totale kroppsvekt i løpet av seks måneder etter behandling. Individuelle resultater kan imidlertid variere.

Hvem er rett kandidat for svelgbar ballong?

Har du prøvd alle tenkelige slankekurer, men likevel ikke klart å nå målene dine? Gastrisk ballong kan være svaret for deg. De fleste som bruker det som en del av vekttapsreisen, har tidligere slitt med tradisjonelle slankekurer og treningsplaner.

En gastrisk ballong er en ideell vei videre hvis du er bestemt på å forandre deg selv. Du kan gjøre det enklere enn noensinne å gå ned i vekt med urokkelig engasjement og dedikasjon.

Denne brukervennlige applikasjonen er utviklet for å hjelpe deg med å bryte dårlige vaner som forårsaker vektøkning, etablere en sunnere livsstil og til slutt nå din ideelle vekt. Og det beste? Det gjør det enkelt å vedlikeholde det.

I århundrer, har ballongpåføringsmetoden vært noe mange har vært avhengige av. Til dags dato har over 90 tusen ellipseballonger allerede blitt brukt over hele verden – og på grunn av ukomplisert bruk, kan både lege og pasient føle seg vel med hver applikasjon.

Den elliptiske formen til den gastriske ballongen reduserer i vesentlig grad kvalme og oppkast, generelt de mest utbredte problemene i løpet av de første tre dagene ved bruk av en gastrisk ballong.

Våre pasienter bekymrer seg ofte for ikke å kunne svelge kapselen, men dette er et uventet problem. Likevel ønsker vi å forsikre om at pillen er liten nok til å lett tas med et glass vann.

En gastrisk svelgbar ballong er en flott løsning for voksne i alderen 18 år eller eldre med en kroppsmasseindeks (BMI) på 27 og over. Denne metoden, kjent for å hjelpe til med vekttap, er spesielt nyttig for de med underliggende helseproblemer som gjør kirurgi utfordrende.

Den svelgbare gastriske ballongen er den perfekte vekttapsteknikken for de som ikke kan få anestesi, da den ikke krever endoskopi. Denne tilnærmingen er imidlertid ikke egnet for gravide kvinner.

Denne behandlingen anbefales ikke for personer som bruker store mengder alkohol. I tillegg vil en lege avgjøre om dette alternativet passer personer med eksisterende mageproblemer. Fordi anestesi og endoskopi ikke er nødvendig når du bruker denne metoden, kan de som har problemer med å få anestesi få tilgang til den enkelt og trygt.

Under prosedyren forblir pasientene fullt oppmerksomme og våkne. Dessuten de går raskt tilbake til sine normale rutiner ettersom behandlingen er over på et blunk.

Ofte bekymrer pasienter seg for å måtte tåle mer enn en anestesiøkt på grunn av alt arbeidet som er involvert. Heldigvis eliminerer programmet vårt dette problemet, da dette ikke trenger å fjernes og bare krever et enkelt besøk fra hver pasient.

Dessuten etter pasientens første besøk i kliniske omgivelser, kan man enkelt følge opp med oss gjennom en nettbasert plattform. Hvis noen pasient ønsker å komme tilbake personlig etterpå, ønsker vi dem hjertelig velkommen.

Hva er risikoen forbundet med svelgbare gastriske ballonger?

Risikoen forbundet med svelgbar ballong inkluderer irritasjon i mage eller spiserør, kvalme eller oppkast. Imidlertid er disse bivirkningene vanligvis midlertidige og kan håndteres gjennom livsstilsendringer som å spise mindre måltider og drikke rikelig med væske. I tillegg er det en svært liten risiko for ballongriving i fordøyelseskanalen, noe som kan føre til alvorlige medisinske komplikasjoner. Derfor er det viktig å oppsøke lege før prosedyren og følge alle instruksjonene etter prosedyren nøye for å minimere risikoen forbundet med svelgbare gastriske ballonger.

Hva er restitusjonstiden ved svelgbar gastrisk ballong?

Restitusjonstiden ved svelgbar ballong er vanligvis mellom 2–4 uker. Det er viktig å følge kostholds- og treningsplanen etter prosedyren som legen din eller helsepersonell har gitt deg i løpet av denne tiden.

Legen din vil også overvåke fremdriften din under regelmessige kontroller for å sikre at ballongen fungerer som den skal og at det ikke er noen komplikasjoner fra prosedyren. Generelt vil pasienter som følger instruksjonene gitt av legen kunne gå tilbake til sine normale aktiviteter innen 3–4 uker.

Det er viktig å merke seg at mens en svelgbar gastrisk ballong kan hjelpe med vekttap og overvekt, er det ikke en erstatning for sunne livsstilsendringer som kosthold etter slankeoperasjon og trening. For å få mest mulig ut av denne prosedyren, er det viktig å sikre at du følger et næringsrikt kosthold, er i regelmessig fysisk aktivitet og opprettholder en sunn livsstil.

Konklusjon

Hvis du søker raskt, produktivt vekttap uten å gjennomgå bariatrisk kirurgi eller ønsker å sette deg gjennom mange nedetider, er gastrisk svelgbar ballong det beste alternativet! Denne lavinvasive tilnærmingen er sikker og en utmerket løsning for de som leter etter raske resultater.

Prosessen er ukomplisert, og kostholdsekspertens overvåking og assistanse er avgjørende for dette programmet. I løpet av den første uken, er det vanlig å oppleve litt kvalme. Du vil i ettertid motta resept på medisiner mot kvalme. Over seks måneder vil din ernæringsmessige fremgang bli nøye overvåket av en ekspert ernæringsfysiolog – det er hvor lenge dette systemet varer.

Med engasjement og konsistens til ernæring og fysisk aktivitet, kan pasienter oppleve enormt vekttap raskt. Gastrisk svelgbar ballong har etablert seg som en effektiv metode for å redusere kroppsmasse med minimal helserisiko.

Gastrisk svelgbar ballong er en effektiv metode for vekttap og kan brukes som en forløper eller erstatning for større skala bariatriske operasjoner. Hvis du er villig til å gjøre en innsats, kan denne prosedyren være svaret du har sett etter.

Vanlige spørsmål

Hva er en gastrisk ballong?

Gastrisk svelgbar ballong er en prosedyre som innebærer å plassere en silikonballong i magen. Denne ballongen tar plass og begrenser mengden mat du kan konsumere, noe som bidrar til å redusere kaloriinntaket og letter vekttap.

Er dette trygt?

Ja, gastrisk svelgbar ballong er en sikker prosedyre. Det er minimalt invasivt og krever ingen snitt, masker eller kirurgiske verktøy. FDA i USA har godkjent prosedyren for de som søker en effektiv måte å redusere kroppsvekten uten store helserisiko.

Hvor lenge varer en gastrisk ballong?

Som regel plasseres en gastrisk svelgbar ballong i magen i seks måneder, og fjernes deretter. I løpet av denne tiden er det viktig å følge et sunt kosthold og trene regelmessig slik at resultatene av vekttapet ditt kan opprettholdes etter at ballongen er fjernet.

Hva er de potensielle bivirkningene?

Mulige bivirkninger kan omfatte kvalme, oppkast, magesmerter og oppstøt (refluks). I sjeldne tilfeller kan ballongen forårsake blokkering av tarmene eller magen og til og med perforering av veggene i disse organene. Det er svært viktig å diskutere alle risikoer med en lege før du bestemmer deg for å gjennomgå denne prosedyren.

Kilder:

National Library of Medicine

Del innlegget: